martes, 20 de marzo de 2007

Partit Barça-Madrid





• “TV3”

Aqueta televisió no mostra cap favoritisme a cap equip, encara que parla més del F.C Barcelona. El Reial Madrid anava guanyant i Messi va arrencar , com diu aquest canal: “Quan Messi arranca no hi ha qui el para”.
Amb la declaració de Messi, es mostra com prefereixen parlar del Barcelona.
Messi diu: “Estic content pels tres gols que he marcat, encara que no hem guanyat”.

• “Antena 3”

Antena 3 mostra favoritisme al Reial Madrid ja que a part de parlar molt més sobre ell, diu coses com ara que l’empat no ha de restar-li mèrits, i que estava més a prop de guanyar que el Barça.
A més, ens mostra les oportunitats que ha tingut el Madrid de guanyar i acusa a Rijkaard de ser un mal estrateg.
A més, afirma que va ser el millor partit de la lliga del Reial Madrid.
Del Barça gairebé no parla i, quan ho fa, generalment és per opinar negativament sobre ell.


Enllaços arxius àudio

http://www.goear.com/listen.php?v=ad2071d
http://www.goear.com/listen.php?v=c989905



Les dues ràdios que hem seleccionat han sigut: “Catalunya ràdio” i “Rac1”. En les dues cadenes es parla sobre el partit del Barça - Madrid disputat el dissabte 10 de març.
Com és evident, el gran inconvenient de la ràdio és que hi manquen les imatges, i és per això que l’espectador es veu obligat a imaginar tot el que sent. Per exemple, si diuen que Messi ha fet un gran gol, cap de nosaltres podria veure la imatge, però, com que l’estem sentint per la ràdio, ens podem imaginar la jugada.
A Catalunya Ràdio van enviar un corresponsal al Camp Nou i li va fer una entrevista a Leo Messi, qui va expressar tots els sentiments que va sentir quan va marcar aquests 3 gols .
Els de Rac1, en canvi, envien un corresponsal al Camp Nou però sense fer cap entrevista.
El que destaquen les dues ràdios és el brillant joc de Leo Messi.
Catalunya Ràdio es la única que esmenta que el Madrid podria haver arribat a guanyar el partit, encara que després es torna a centrar en els interessos del Barça.
A Rac1 es poden escoltar les paraules de Carles Puyol, el capità de l’equip, dient que ell no volia dir res dels àrbitres, però ho deixa en l’aire com volent dir que els àrbitres no van estar encertats.
Les dues ràdios són d’àmbit catalanista i per això sempre van a favor dels interessos blau-granes.
La ràdio que creiem que dóna la millor informació es Catalunya Radio, perquè dóna una informació bastant completa i a més fan una entrevista al mateix Messi. A més, fa un seguiment dels punts de vista que apareixen en la web del Barça i en la del Madrid.
La durada de la notícia a Rac1 es de 3 minuts i, en canvi a Catalunya Ràdio la informació es mes extensa amb una durada de 8 minuts, per la qual cosa és bastant més completa.

















• “As”

Aquest diari aposta clarament a favor del Reial Madrid. Encara que el titular de la portada és més neutre, el subtítol demostra la seva inclinació: “El Madrid tuvo el partido en sus manos pero Messi igualó en el 90’” Una enorme fotografia d’uns quants jugadors del Madrid ocupa la major part de la portada, i només hi apareix una petita fotografia de dos jugadors del Barça.
El titular de la següent pàgina torna a demostrar el seu favoritisme respecte el Madrid: “Messi frenó a un gran Madrid”. La crònica torna a recolzar als blancs amb frases clares como ara “debo decir que el Madrid fue mejor”, “lo peor fue el miedo que atrapó a Rikjaar” i “Rijkaard debió haber sustituido a Ronaldinho, el más flojo de los once” i altres més sublims com “la suerte guiñó un ojo al Barcelona”, que suggereix que l’empat del Barça només es deu a un cop de sort.
Ara ens fixem en una doble pàgina que fa referència a les imatges més importants del partit. A la part superior hi ha un quadre valoratiu dels jugadors on apreciem el bàndol d’aquest periòdic: els adjectius que defineixen els jugadors de l’equip blaugrana són “regular, mediocre, mal, muy mal”. Els adjectius referents als jugadors del Madrid són ”bien, muy bien, fenomenal”. L’únic jugador blaugrana que es salva i s’inclou entre la llista del bons jugadors és Messi, qualificat com “Perfecto”. Només faltaria que no l’haguessin destacat entre els millors, ja que va ser ell qui va marcar els 3 gols que van salvar el seu equip.
En una de les pàgines de publicitat d’aquest diari també descobrim una pista sobre la seva inclinació: és un anunci del mateix producte del “Mundo deportivo”, caràtules de futbol d’Ambi Pur Car, però en aquest cas la caràtula que apareix en gran és dels colors del Madrid, i el lema (escrit en castellà com la resta del diari) és “Siente tus colores más que nunca”.














• “El mundo deportivo”

En aquest diari es pot veure clarament un favoritisme cap el F.C Barcelona. Això ja es nota només mirant la portada, on trobem escrit un gran i contundent titular: ¡Messi, Messi, Messi! A més, els dos subtítols que hi ha a la portada, fan referència a actuacions estel•lars del Barça (“El joven crack logró un ‘hat trick’ y fue el héroe de un clásico espectacular” i “El Barça, con 10, tuvo poder de reacción y salvó dos puntos de oro”).
Al darrere de la portada trobem una pàgina sota un títol que descriu a Messi com l’estrella del partit. Tota aquesta pàgina està dedicada al jugador blaugrana, i una enorme fotografia seva ocupa la pàgina del costat. A més, en aquesta pàgina trobem un gràfic amb tots els resultats dels històrics “Barça - Madrid”, on observem que el Barça ha guanyat 44 cops davant les 17 victòries del Madrid.
El titular de la següent pàgina segueix amb el mateix estil que els anteriors: “Messi, t’estimo”.
Ens tornem a fixar en un altre titular que descriu al jugador estrella del partit: “Un superhéroe en el Camp Nou”. A sota veiem una enorme fotografia d’aquest jugador i un petit text que descriu el seu brillant partit.
A més, en una pàgina trobem una caricatura de Fabio Capello dient: “Recórcholis! ¡Qué puntería tiene Messi!”.
Finalment, la contraportada torna a referir-se al partit, concretament, al jugador estrella segons els seguidors blaugranes. Una enorme fotografia de Messi ensenyant una samarreta on posava “Fuerza, tio” ocupa gran part de la pàgina. La resta la ocupen petites fotografies sobre anècdotes del partit i també imatges que mostren el fort recolzament que oferien els culés al seu equip.
Un detall curiós que observem en aquest diari és que els productes que anuncien tenen a veure amb l’equip blaugrana: veiem com fan publicitat als Kraks del FC Barcelona, on apareixen en gran Ronaldinho, Deco i Messi, tres dels jugadors més coneguts de l’equip. L’anunci que ocupa tota la pàgina del costat torna a demostrar les inclinacions del diari: en aquest cas anuncien caràtules de futbol d’Ambi Pur Car. La caràtula que apareix en gran és, precisament, del Barça, i es troba sota el lema (curiosament escrit en català) “Viu els teus colors més que mai”.

1 comentario:

Anónimo dijo...

El comentari dels diaris és excel·lent, molt ben raonat i construït. El de les ràdios també està força bé. El de les televisions desentona una mica perquè és massa simple, sembla que hi ha poca feina al darrere.
La llengua està força bé, poques faltes.
Cal tenir també en compte que éreu 6 al grup, i per tant també s'havia d'esperar més que d'altres grups.
En conjunt la nota us queda en 8.